Rezultate pentru eticheta "pentru copii"
„Prințesa care sforăia”, piesă de teatru premiată în cadrul Galei Premiilor UNITER, jucată în premieră la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța

Spectacol în premieră la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”. Cei mici au avut parte de o surpriză inedită. Piesa de teatru „Prinţesa care sforăia”, care a câștigat premiul „UNITER” pentru „cea mai bună piesă românească a anului 2020” s-a jucat astăzi la Constanța. Este o poveste cu multe învăţăminte și are în prim-plan o prințesă perfectă, care află că are și ea slăbăciuni. Cei care au asistat la spectacol i-au răsplătit pe actori cu ropote de aplauze.
Nu mai puțin de opt filme de lungmetraj, scurtmetraj și animație s-au înscris în competiția WonderFest. Acestea au fost produse în ultimii doi ani și au ca tematică vârsta copilăriei. Sunt povești deosebite, cu rol de introspecție asupra privitorilor, difuzate pentru prima dată în România. De asemenea, în cadrul festivalului va fi lansat, în premieră internațională, filmul „Haos în excursie cu școala”.
„Ar trebui igienizat. E un pericol pentru copii”. Tunelul din Parcul Tăbăcărie s-a transformat într-un focar de infecție

Tunelul care se află în Parcul Tăbăcărie și prin care trecea odată trenulețul plin cu turiști a ajuns acum un focar de infecție. Aici și-au făcut casă mai mulți oameni ai străzii. Este plin de gunoaie, iar mirosul din zona lui este insuportabil. Unii părinți susțin că tunelul este și un pericol pentru copii. Nu de puține ori, tinerii merg dintr-un capăt într-altul din curiozitate. Însă, imaginile sunt greu de privit. Cei care obișnuiesc să se plimbe prin parc spun că autoritățile ar trebuie să ia măsuri, deoarece siguranța copiilor poate fi pusă în pericol.
Mamă în lacrimi după ce mica școală amenajată special pentru copiii ucraineni din Constanța s-a închis: „Vă rog ajutați-ne să avem o școală aici pentru ca cei mici să continue să învețe”

Mica școală amenajată special pentru copiii ucraineni în anexa Școlii nr. 11 din municipiu, a funcționat doar două luni. Mai exact, din aprilie și până în iunie pentru că odată cu vacanța elevilor români, unitatea de învățământ s-a închis. Profesorii care predau aici spun că este necesar ca elevii fugiți din zonele de conflict să continue studiile și pe perioada verii, mai ales că au foarte multă materie de recuperat. Un ONG le-a sărit în ajutor, iar acum se învață în câteva birouri, spații însă mult prea mici pentru cei peste 500 de copii care doresc să vină la cursuri.
Antibioticele pentru copii, greu de găsit în farmaciile constănțene: „Am alergat prin oraș vreo două ore pentru un medicament”

Constănțenii se plimbă de la o farmacie la alta ca să găsească anumite medicamente prescrise de medicul de familie. Lipsesc unele antibiotice pentru copii, dar și pentru adulți. Oamenilor li se spune că nu mai există stocuri, deși farmaciștii susțin că fac cereri în mod constant pentru a acoperi necesarul.